Verzekeringen en ondernemen in stadshagen

Op woensdag 27 juni j.l. hebben wij een netwerkavond georganiseerd op onze vaste locatie bij Bistro de Stadshoeve in Stadshagen. Dit keer was het centrale onderwerp "Verzekeren en ondernemen in Stadshagen". Een onderwerp waarvoor je niet op het puntje van je stoel gaat zitten van belangstelling... maar wel een onderwerp die zeer belangrijk is om over na te denken. Er kwamen ongeveer 30 ondernemers naar de Bistro om meer informatie te krijgen over Broodfonds en verzekeringen. Marjanne Staal en Arjan van der Korst namen ons op een begrijpelijke en luchtige manier mee door de informatie over dit belangrijke onderwerp.

Broodfonds uit eigen ervaring erg nuttig

Marjanne Staal opende de avond met een persoonlijk verhaal. Een verhaal over haar ziekte en het feit dat ze aanspraak moest doen op haar broodfonds. Vanuit haar broodsfonds kreeg ze van alle ondernemers een bedrag op haar rekening gestort. Het gevoel van warmte en samen ondernemen omarmde haar op dat moment.

Eerst had Marjanne gekozen voor een AOV , maar hierbij waren psychische klachten zoals een Burn-Out uitgesloten. Voor haar een reden om zich aan te sluiten bij een Broodfonds. Genoeg stof tot nadenken bij overige ondernemers of een broodfonds iets voor hun is.

De belangrijkste feiten voor jou op een rij:

  • Een broodfonds bestaat uit 20 tot 50 ondernemers
  • Via broodfonds krijg je belastingvrije schenkingen van ondernemers en je kiest het niveau dat bij je past.
  • Het geld blijft van jou, er zijn geen controlerende artsen, maar steun van mede-ondernemers om jou weer snel op de been te helpen.
  • Er zijn meerdere broodfondsen, meer informatie vind je op: https://www.broodfonds.nl/

Verzekeren is een keuze

Na de uitleg van Marjanne was het woord aan Arjan van der Korst. Hij vertelde dat verzekeren een keuze is en niet verplicht is. Zijn doel van de avond is mensen wetende maken en bewust te maken van eventuele risico's. Arjan stelt dat verzekeren niet meer is dan risico management. Aan de hand van een aantal onderwerpen kwamen diverse verzekeringen aan bod. Zo werd de Arbeidsongeschiktheidsverzekering besproken maar ook combinaties met een broodfonds en een AOV. Want door deze twee te combineren gaan de kosten van de AOV aanzienlijk omlaag.

Een andere opvallende opmerking van Arjan betrof je autoverzekering. Wanneer je in je privé auto zakelijke kilometers rijdt is het wijs om te kijken of jouw autoverzekering deze zakelijke kilometers wel dekt. Er zijn namelijk veel autoverzekeringen die voor een privé auto alleen de privékilometers verzekeren. Veel ondernemers krabden zich achter de oren en gingen naar huis met de notitie dit uit te zoeken. 

Om het verhaal luchtig te houden heeft Arjan heel kort aangestipt welke verzekeringen er nog meer zijn. Denk aan een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) of juist een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV), maar ook een Rechtsbijstand verzekering. Veel ondernemers zijn door het verhaal van Arjan aan het nadenken gezet om toch wetend te worden en dus zo aan risicobeheer te kunnen doen.