Verzekeren en ondernemen in Stadshagen

Als ondernemer is het niet het meest spannende onderwerp om over na te denken, of misschien is het wel té spannend. Want hoe ziet jouw toekomst eruit? Wat gebeurd er als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt? Hoe ziet jouw pensioen eruit? Als je in loondienst bent, hoef je hier niet over na te denken. Maar wanneer je (z)zp-er bent moet je hier ineens zelf over nadenken. Wat zijn de mogelijkheden, wat wil je en hoe maak je een beslissing. Tijdens onze SOP Bijeenkomst van woensdagavond 27 juni informeren wij jou graag meer over dit belangrijke onderwerp.


Het programma van woensdagavond 27 juni 2018

Zoals je ondertussen van ons gewend bent, organiseren wij onze netwerkavond bij Bistro de Stadshoeve in Stadshagen. Onder het genot van een kopje koffie en een lekkere versnapering tijdens het netwerken informeren wij jou graag over belangrijke onderwerpen voor (z)zp-ers. Op woensdag 27 juni ziet ons programma er als volgt uit:

  • 19:15 - 19:30   Inloop SOP Bijeenkomst
  • 19:30 - 19:40   Welkom door SOP + introductie gastsprekers
  • 19:40 - 19:55   Marianne Staal - Broodfonds & eigen ervaring met broodfonds
  • 20:00 - 20:30   Arjan van der Korst (Registeradviseurs Verzuim en Inkomensmanagement) - AOV, Bedrijfsaansprakelijkheid, Beroepsaansprakelijkheid. Waarom kiezen voor een verzekering?
  • 20:30 - 22:00   Netwerken onder het genot van lekkere hapjes


De entree voor deze avond bedraagt zoals altijd € 7,50. Hiervoor krijg je een lekkere kop koffie/thee bij ontvangst en tijdens het netwerken lekkere hapjes. De drankjes tijdens de netwerkavond zijn voor eigen kosten. Jij bent toch zeker ook weer aanwezig tijdens onze netwerkavond? Meld je vandaag alvast aan zodat wij weten op hoeveel personen wij kunnen rekenen!


Arbeidsongeschiktheid en verzekeren voor ondernemers - Gastspreker Arjan van der Korst

Een presentatie over arbeidsongeschiktheid en verzekeringen in samenhang met het ondernemerschap is dat niet saai ? Vanzelfsprekend brengen de afleveringen van series als Games of Thrones of Homeland u meer naar het puntje van uw stoel dan een verhaal over voorzieningen die kunt treffen voor het geval u arbeidsongeschikt raakt of een claim krijgt van een klant. 

Wanneer u naar de financiële belangen kijkt, dan krabt u zich toch nog eens achter het oor. Van bijvoorbeed slechts één jaar arbeidsongeschiktheid kunt u al gauw 265 jaar een Netflix abonnement bekostigen. Kortom de financiële consequenties kunnen al gauw in de tonnen lopen. Voor velen van ons is dit één van de grootse, zo niet de grootste “investering” van ons leven en gaat al gauw boven de aankoopsom van een eigen woning. 

Gemiddeld besteedt men 3 dagen voor de aankoop van een nieuwe keuken in tegenstelling tot het regelen van een voorziening wanneer u niet meer in staat bent om te werken. Hiervoor neemt men doorgaans maar een goed uur de tijd. Kijken we weer naar de verhoudingen, dan kunt al gauw meer dan 40 keukens van elk € 20.000,- aanschaffen uit een gemiddelde langlopende arbeidsongeschiktsuitkering. Kortom, het is wel eens goed om wat langer stil te staan bij dit onderwerp.  

Er zijn vele mogelijkheden om een voorziening te treffen voor het risico van arbeidsongeschiktheid, maar wat is nu wijsheid? Tijdens een luchtige en informatieve avond vertel ik de ondernemers in Stadshagen meer over verzekeringen en waarom je kunt kiezen om te verzekeren of juist niet te verzekeren. Want verzekeren in een keuze, het is niet verplicht.

En wie weet breng ik u toch naar het puntje van uw stoel met alle vragen van uw collega’s die zij nooit durfden te stellen maar toch wel erg graag zouden willen weten :-).

Ik kijk er naar uit u te ontmoeten !

Met vriendelijke groet, Arjan van der Korst